Kako naći najbolji lek protiv preuranjene ejakulacije za sebe?

Prirodni Lek,

Prerana ejakulacija je seksualna disfunkcija gde se sama ejakulacija događa vrlo brzo nakon početka seksualne aktivnosti. Kao medicinski problem se posmatra kada i ne može da dođe do same penetracije, jer se ejakulacija desi pre. Simptomi preuranjene ejakulacije nisu vezani za starost. 

Muškarcima, pored frustracije u krevetu zbog prerane ejakulacije, najteže pada osećaj gubitka kontole jer tada gube samopouzdanje što jako često vodi u anksioznost i depresiju. 

 

Međutim, mnogi muškarci žele da mogu da kontrolišu dužinu odnosa i ukoliko smatraju da ne mogu da istraju dovoljno dugo u krevetu, po nekim svojim merilima, smatraju da imaju problem sa preranom ejakulacijom


Osoba može da ima problem sa preranom ejakulacijom zbog niza psiholoških i fizičkih problema. Neki od uzroka su:

 

  1. Osetljiv penis
  2. Anksioznost vezana za seks ili učinak u seksu
  3. Bihevijoralno uslovljeno, osoba se trudi da uvek brzo ejakulira kao preneseno ponašanje od masturbacije, jer se tada osoba trudila da ejakulira što pre da ne bi bila uhvaćena
  4. Problemi sa prostatom
  5. Problemi sa tiroidnom žlezdom
  6. Korišćenje opojnih droga
  7. Depresija
  8. Stres
  9. Problemi u vezi
  10. Traumatično seksualno iskustvo
  11. Strogo vaspitanje

 

Osetljiv penis

Ukoliko smatrate da je osetljiv penis ono što vas muči imamo rešenje za vas! U pitanju je sprej koji sadrži lokalni anestetik i koji kada se nanese na penis postiže efekat spuštanja osetljivosti i na taj način postiže efekat produženja polnog odnosa. 

 

Stud - sprej protiv preuranjene ejakulacije 

Sprej protiv prevremene ejakulacije

 

Da li je bezbedno koristiti sprej protiv preuranjene ejakulacije?

 

Jeste. Stud sprej kao aktivan sastojak ima Benzokain, koji se koristi kao lokalni anestetik od 1902. godine. Pored Benzokaina kao glavnog sastojka tu su i eterična ulja, koja spreju daju prijatnu teksturu i izuzetno prijatan miris. 

Naravno, kao i kod svakog proizvoda, uvek postoji mogućnost da ste preosetljivi na neki od sastojaka i u tom slučaju svakako odmah treba da prestanete sa upotrebom. 

 

Da li mogu da koristim sprej protiv preuranjene ejakulacije i kondom?

 

Da. Najbolje je koristiti sprej protiv preuranjene ejakulacije i kondom jer na taj način ćete sprečiti da i vaš partner oseti delovanje lokalnog anestetika. 

 

Topla je preporuka da koristite kondom uvek tokom seksualnog odnosa. 

 

Da li je bezbedno imati oralni seks sa već nanetim sprejem protiv preuranjene ejakulacije? 

 

Jeste. Prvo treba da sačekate oko 15 minuta da sprej počne da deluje, nakon toga samo obrišite višak spreja. Naravno, ovo nije preporučljivo ukoliko je vaš partner preosetljiv na neki od sastojaka. 



 



Anksioznost i preuranjena ejakulacija


Pored preosetljivog penisa, postoje i drugi uzroci preuranjene ejakulacije, poput anksioznosti vezane za seks i straha da neće održati potenciju. Ovaj uzrok susrećemo kod osoba koje se brinu da se ne obrukaju u krevetu u smislu da neće uspeti da postignu erekciju, pa i kada je postignu podsvesno se trude da sam seksualni čin završe što pre, dok još imaju erekciju. Ovde je prerana ejakulacija isprepletana sa erektilnom disfunkcijom. 


Na raznim forumima možemo naći da su ovaj problem ljudi rešavali kombinacijom masturbacije, određeno vreme pre seksualnog čina, i sredstava za pospešavanje erekcije. Na taj način bi bili rasterećeni od stresa i misli da neće uspeti da postignu erekciju. 


Njima od pomoći može biti Max Erect, oralni gel za muškarce koji poboljšava seksualnu funkciju. Max Erect se koristi najmanje 30 minuta pre samog čina. 

 


Svakako, rešavanje problema preuranjene ejakulacije je najbolje uz stručnu pomoć.

Ukoliko smatrate da imate neki fizični problem, na primer sa prostatom, treba da se obratite stručnjaku iz urologije. A ako smatrate da imate psihički problem treba da se obratite psihijatru ili psihologu. 

 

SSRI Antidepresanti - Selektivni inhibitori preuzimanja serotonina


Ovaj tip leka će nekada biti prepisan protiv preuranjene ejakulacije od strane lekara, psihijatra. Napominjemo, ove lekove isključivo uzimati pod kontrolom stručne osobe i isključivo iz apoteke. 


Seksualne tehnike za kontrolu ejakulacije


Start-Stop i Squizee tehnika, mogu da vam pomognu da steknete bolju kontrolu nad sobom i smanjite osetljivost penisa.

Start-Stop ili Stani-kreni tehnika podrazumeva stimulisanje penisa dok ne dođete samo malo pred ejakulaciju, stimulacija do pred tačku bez povratka, i u tom trenutku prestanete sa stimulacijom dok potreba za ejakulacijom ne prestane. Ovo treba ponoviti nekoliko puta sve dok ne naučite kako da faze uzbuđenja pred orgazam kod sebe i kontolišete ejakulaciju. 

Squezze ili Stisak tehnika služi za kontrolu ejakulacije tako što se penis stimuliše do pred ejakulaciju a onda vrh penisa ili glans, obuhvatite kažiprstom okolo i palcem sa gornje strane i vršite nežan pritisak, oko 30 sekundi, sve dok vam stepen uzbuđenja ne dođe na nivo gde možete da ga kontrolišete. 

Obe ove tehnike imaju za cilj da vam omoguće da upoznate sebe i lakše identifikujete stepene uzbuđenja kod sebe i signale koje vam telo šalje pred ejakulaciju. Možete vežbati sami ili sa partnerom, ali je prethodno preporučljivo da porazgovarate sa partnerom i upoznate ga sa samim vežbama i ciljem. 

Pored pregleda kod lekara, praktikovanja tehnika za kontrolu ejakulacije... vi možete još da dovedete svoje telo u super zdravu formu tako što ćete se baviti sportom i hraniti zdravo, jer kod fizički aktivnih i zdravih osoba erekcija je uglavnom jača. Svakako odaberite vežbe koje su primerene vašem trenutnom fizičkom stanju. 

Pored fizičkog, treba da obratite i pažnju na svoje mentalno zdravlje. 

Što se tiče lekova i tableta za potenciju poput Kamagre, Viagre, ili Dapoksetina i sličnih lekova molimo vas da se prvo konsultujete sa svojim lekarom kako po pitanju korišćenja tako i po pitanju nabavke. 

Svakako, naša preporuka je da se obratite lekaru. 


Share this post



← Prethodni post